Zelf WOZ bezwaar maken in Rijswijk?

WOZ bezwaar in Rijswijk

Bent u inwoner van Rijswijk? En eigenaar van een woning? Of eigenaar of gebruiker van een bedrijfspand? Dan krijgt u elk jaar een WOZ-beschikking toegestuurd. Daarop vindt u de WOZ-waarde van uw onroerend goed in Rijswijk. De WOZ-waarde volgt de vastgoedmarkt. Deze wordt elk jaar opnieuw bepaald. Het wisselt dus jaarlijks welke waarde op de beschikkings-brief staat.

De gemeente Rijswijk bepaalt de WOZ-waarde niet lukraak. Daar gaat grondig onderzoek aan vooraf. De grootte van het perceel, ligging van uw woning en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen spelen hierin een rol. Samen vormt het uw WOZ-waarde.

De Belastingdienst, het Waterschap en uw gemeente maken gebruik van de WOZ-waarde. Het heeft invloed op de hoeveelheid belasting die u betaalt. Belangrijk dus, dat het klopt. Het komt voor dat uw WOZ-waarde te hoog of te laag is, dat inhoudelijke gegevens onjuist zijn of het uw eigendom niet is. Is dat het geval? Of heeft u specifieke vragen? Neem dan eerst contact op met de gemeente Rijswijk. U kunt een afspraak inplannen in de terugbelagenda om de WOZ-waarde eerst te bespreken met een taxateur.

Komt u er niet uit? Maak dan eenvoudig bezwaar tegen uw WOZ-waarde middels het invullen van het bezwaarformulier.

Rust en groen

Rust en groen, maar toch alle voordelen van een stad. Dát is gemeente Rijswijk. Rijswijk heeft het allemaal. Ingebed tussen Delft en Den Haag, een moderne, ruime plaats met veel groene gebieden. Maar daarnaast ook een plaats die zich mag verheugen in een eeuwenoude geschiedenis van buitenplaatsen en kastelen. Met ruim 50.000 inwoners is het gezegde “een kleine stad met dorpse trekjes” niets teveel gezegd. Gezellige koffietentjes, leuke winkels en de mooie parken maken het heerlijk wonen en ondernemen in Rijswijk. De WOZ-waarde in Rijswijk drukt uit wat uw onroerend goed waard is. Heeft u vragen? Neem eerst even contact op met uw gemeente.

Toch bezwaar

Bent u het er echt niet mee eens? U kunt zelf WOZ bezwaar maken in Rijswijk. WOZ bezwaar maken heeft u zo gedaan. Wij raden aan: doe het gewoon zelf. Houd uw WOZ-beschikking en argumenten bij de hand. Daarmee vult u ons eenvoudige bezwaarformulier zo in. Met één druk op de knop, verzendt u het naar Rijswijk. Zij nemen uw bezwaarschrift in behandeling en indien nodig nemen zij direct contact met u op.

Bezwaarformulier

Hoe bereik ik Rijswijk?

Bezoekadres: Huis van de Stad, Generaal Spoorlaan 2, 2283 GM Rijswijk
Postadres: Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk
Telefoonnummer: 14 070

Veelgestelde vragen

  • Wat heb ik nodig om WOZ bezwaar te maken?

    Houd uw naam, adres en het adres waar het WOZ bezwaar overgaat bij de hand. Natuurlijk is het ook verstandig om de inhoud van uw bezwaar duidelijk beschreven te hebben. Het object-, subject- en aanslagnummer op de WOZ-beschikking maakt het invullen nog makkelijker.

  • Hoe lang duurt WOZ bezwaar maken?

    Zolang u wilt! Heeft u alle gegevens paraat, dan kunt u binnen vijf minuten het formulier ingevuld hebben. Het is belangrijk om het betreffende adres te weten. De WOZ-beschikking is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij de hand te hebben.

  • Wanneer kan ik WOZ bezwaar maken?

    Heeft u de WOZ-beschikking ontvangen? Dan heeft u vanaf dagtekening zes weken om bezwaar te maken op uw WOZ-waarde. Bent u te laat? Dan wordt uw bezwaar ‘niet ontvankelijk’ verklaard. De gemeente is dan niet verplicht om er inhoudelijk iets mee te doen. U ontvangt dan een brief, waarin dit wordt medegedeeld. U kunt vragen om uitstel van betaling bij WOZ bezwaar maken. Let op: dat krijgt u niet altijd automatisch.

  • Wat kost zelf WOZ bezwaar maken?

    Niets! U kunt gratis zelf WOZ bezwaar maken. Het komt rechtstreeks bij de gemeente aan. Er is geen sprake van een tussenpersoon. U betaalt nergens voor, bovendien kost het de gemeente geen extra kostenvergoeding. Sterker nog, bij acceptatie levert het u juist geld op.

  • Wanneer krijg ik antwoord op mijn WOZ bezwaar?

    Voor het einde van het kalenderjaar van de WOZ-beschikking. Heeft u op 1 januari van het volgende jaar nog geen antwoord? Een gemeente kan dit nog eens uitstellen met zes weken. Nog steeds geen reactie? Dan is het mogelijk om de gemeente in gebreke te stellen.

Maak direct zelf bezwaar